Ik zal hieronder je een aantal ideetjes geven om je te inspireren.
Kaassnacks
Nodig;
150 gr boter
100 guyere (zwitserse kaas) geraspt
10 gr bloem
water
Doe alle
ingrienten in de keukenmachine.
Maal tot een korrelig deeg en voeg er vervolgens lepel voor lepel water aan toe
tot het deeg de vorm van een bal krijgt.
Laat het deeg 1 uur en 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 grC.
Rol het deeg
uit op een met bloem bestrooid werkvlak, steek er een vormpje hartjes of een
ander vorm uit en leg ze opeen met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de
cracker 15 minuten in de oven. Controleer na 10 minuten of ze niet te bruin
worden.
Chicken Wings
4 personen
Ingrediƫnten
5 el honing
1 tl paprikapoeder
1 tl kerrie
1 tl gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
Peper en zeezout
400 gr
kippenvleugeltjes
Takjes verse oregano
Voor de aioli
1 teentje knoflook
200 ml mayonaise
1 el verse dille
100 ml extra vergine olijfolie
1) Doe de honing, het paprikapoeder, de kerrie en de gedroogde oregano in
een kom.
Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes en roer ze door de honing. Strooi
er een beetje peper en zeezout over.
Doe de kippenvleugeltjes erbij en roer alles goed met je handen door elkaar.
Doe een stuk huishoudfolie of aluminiumfolie over de kom en laat de saus 1 uur
in de kippenvleugeltjes trekken.
2) Verwarm de over
voor op 200 graden. Doe een vel bakpapier in een ovenschaal, schep de kippenvleugeltjes
in de schaal en bak ze 40 minuten in de oven.
3) Snijd
de knoflook in kleine stukjes. Doe de mayonaise, de knoflook. De
Gevulde Eieren
10 eieren
mayonaise
curry
sambal
peterselie
pepper
zout
- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Prak de eigeel los, kruimelig.
- Voeg er naar smaak wat zout, peper en peterselie door en roer alles door elkaar.
- Voeg er mayonaise, een beetje curry en een heel klein beetje sambal toe en roer alles toet een gladde massa.
Bereiding
Rooster de sneetjes brood licht krokant in een grillpan of broodrooster. Wrijf ze in met een teentje knoflook.
Besmeer de broodjes met een beetje geitenkaas. Snijd de abrikozen in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Druppel er een beetje honing over en bestrooi met wat grofgehakte walnoten. Garneer met wat verse basilicum.
Bekijk hier nog meer bruschetta recepten! Ook lekker met appel, vijgen of peer i.p.v. abrikoos.
Eet smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten