Welkom

 Welkom op mijn blog, ik vind het erg leuk dat je komt kijken... Ik schrijf al een tijdje blogs, maar door omstandigheden ben ik er een tijd...

dinsdag 13 juli 2021

Hapjes voor bij de borrel

Het mag weer, voor zo lang het duurt... We mogen weer met meerdere mensen bij elkaar komen. Gezellig bij elkaar zitten met een hapje en een drankje. Hebben jullie dit ook zo gemist? Ja, ik zeker wel... Maar goed nu komt het.. Je hebt een aantal mensen uitgenodigd voor een gezellige borrel in de achtertuin. Maar je wilt ook wat lekkere hapjes maken maar je weet even niet wat je moet maken. Je wilt toch ook eens wat anders voorschotelen dan de gewonlijke kaas en worst..
Ik zal hieronder je een aantal ideetjes geven om je te inspireren.


Kaassnacks

Nodig;
150 gr boter
100 guyere (zwitserse kaas) geraspt
10 gr bloem
water

Doe alle ingrienten in de keukenmachine.
Maal tot een korrelig deeg en voeg er vervolgens lepel voor lepel water aan toe tot het deeg de vorm van een bal krijgt.
Laat het deeg 1 uur en 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 grC.

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak, steek er een vormpje hartjes of een ander vorm uit en leg ze opeen met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de cracker 15 minuten in de oven. Controleer na 10 minuten of ze niet te bruin worden.

Chicken Wings

4 personen 

Ingrediƫnten

5 el honing
1 tl paprikapoeder
1 tl kerrie
1 tl gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
Peper en zeezout
400 gr kippenvleugeltjes
Takjes verse oregano

Voor de aioli

1 teentje knoflook
200 ml mayonaise
1 el verse dille
100 ml extra vergine olijfolie

1)  Doe de honing, het paprikapoeder, de kerrie en de gedroogde oregano in een kom.
Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes en roer ze door de honing. Strooi er een beetje peper en zeezout over.
Doe de kippenvleugeltjes erbij en roer alles goed met je handen door elkaar. Doe een stuk huishoudfolie of aluminiumfolie over de kom en laat de saus 1 uur in de kippenvleugeltjes trekken.

2) Verwarm de over voor op 200 graden. Doe een vel bakpapier in een ovenschaal, schep de kippenvleugeltjes in de schaal en bak ze 40 minuten in de oven.

3)   Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe de mayonaise, de knoflook. De

 Gevulde Eieren

Ingredienten
10 eieren
mayonaise
curry
sambal
peterselie
pepper
zout

- Kook de eieren in 8 minuten hard.
- Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
- Lepel de eigeel eruit en die de eigeel in een kom.
- Prak de eigeel los, kruimelig.
- Voeg er naar smaak wat zout, peper en peterselie door en roer alles door elkaar.
- Voeg er mayonaise, een beetje curry en een heel klein beetje sambal toe en roer alles toet een gladde massa.
- Doe de massa in een spuitzak en spuit de massa in de gekookte eieren. Heb je geen spuitzak kan je het ook met een lepeltje erin doen.

Bruschetta met geitenkaas
Ingrienten

Bereiding

 Rooster de sneetjes brood licht krokant in een grillpan of broodrooster. Wrijf ze in met een teentje knoflook.

 Besmeer de broodjes met een beetje geitenkaas. Snijd de abrikozen in stukjes en verdeel over de bruschetta’s. Druppel er een beetje honing over en bestrooi met wat grofgehakte walnoten. Garneer met wat verse basilicum.

 Bekijk hier nog meer bruschetta recepten! Ook lekker met appel, vijgen of peer i.p.v. abrikoos.

Dit zijn een aantal leuke, makkelijke en lekkereiedeetjes die ik je tot nu toe kan geven.  Ik hoop dat ik je geinspireerd heb. Dus ga lekker boodschappen doen en ga lekker aan de slag.
Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten